Clear Clear
Spitalul de Recuperare Borsa
Text Mic Text Mediu Text Mare   Imprimare Text   Sitemap
Clear
Clear
Publicat in 16.03.2020
Informatii Coronavirus (Covid-19)

Informatii Coronavirus (Covid-19)

Spălarea si dezinfectarea mâinilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Mâinile se spală cu apă si săpun cel putin 20 de secunde. Dacă nu există apă si săpun, puteti folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.
CE TREBUIE SĂ STITI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)?


10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:
sageataSpălati-vă mâinile de multe ori;
sageataEvitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute;
sageataNu vă atingeti ochii,  nasul si gura cu mâinile;
sageataAcoperiti-vă gura si nasul daca stranutati sau tusiti;
sageataNu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
sageataCurătati toate suprafetele cu dezinfectanti pe bază de clor sau alcool;
sageataUtilizati masca de protectie doar în cazul in care suspectati că sunteti bolnav sau în cazul în care acordati asistentă persoanelor bolnave;
sageataProdusele "MADE in CHINA" sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
sageataSunati la 112 dacă aveti febră, tusiti sau v-ati întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile;
sageataAnimalele de companie nu transmit coronavirus.


1. Spălati-vă mâinile de multe ori


Spălarea si dezinfectarea mâinilor sunt actiuni decisive pentru a preveni infectia. Mâinile se spală cu apă si săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă si săpun, puteti folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.


2. Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute


Mentineti distanta de cel putin 1 metru între dumneavoastră si alte persoane, în special când acestea tusesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distantă apropiată.


3. Nu vă atingeti ochii, nasul si gura cu mâinile


Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas si gură, astfel eviati atingerea dacă nu v-ati spălat bine mâinile. Mâinile intră in contact cu suprafetele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul.


4. Acoperiti-vă gura si nasul dacă strănutati sau tusiti


Dacă aveti infectie respiratoare acută, evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperită sau într-un servetel de preferat de unică folosintă, purtati mască de protectie si spălati măinile. Dacă in momentul în care tusiti vă acoperiti gura cu mâinile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti în contact.


5. Nu luati medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul


Momentan, nu există cercetări stiintifice care evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca si metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată si o infectie bacteriană.


6. Curătati toate suprafetele cu dezinfectanti pe bază de clor sau alcool


Dezinfectantii chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanti ce contin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul si farmacistul dumneavoastră vor sti ce să recomande.


7. Utilizati mască de protectie doar în cazul în care suspectati că sunteti bolnav sau în cazul în care acordati asistentă persoanelor bolnave


Organizatia Mondială a Sănătătii, recomandă folosirea măstii de protectie doar în cazul în care suspectati că ati fost contaminat cu noul coronavirus, si prezentati simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordati asistentă unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).
UTILIZAREA MĂSTII DE PROTECTIE sageataajută si limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel putin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măsti de protectie suprapuse una peste alta.


8. Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase


Organizatia Mondial a Sănătătii a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafete. Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).


9. Sunati la 112 dacă aveti febră, tusiti sau v-ati întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel putin 14 zile


Perioada de incubatie a noului coronavirus, este cuprins intre 1 si 14 zile. Daca v-ati întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin de 14 zile sau ati intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai putin 14 zile si aveti febră, tusiti, prezentati dificultate respiratorie, dureri musculare si stări de oboseală, sunati la 112 pentru a primi informatii necesare. Purtati mască de protectie dacă intrati în contact cu alte persoane, folositi servetele de unică folosintă si spală bine mâinile.


10. Animalele de companie nu transmit coronavirus


În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini si pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă si săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.Clear
Clear Clear
Casa de Asigurări de Sănătate MaramureşDirecţia de Sănătate Publică MaramureşMinisterul SănătăţiiGDPR

© 2007-2024 Spitalul de Recuperare Borşa | str. Floare de Colţ, nr. 1, Borşa, Maramureş | 0262 342120 | 0262 343169

Aceasta pagina a fost vizitata de 2.801 ori, iar acest website de 1.131.120 ori. Avem 4 vizitatori on-line.

King Systems® King Systems | Web Design | Web Development | Web Hosting | Logo Design
Clear Clear