Clear Clear
Spitalul de Recuperare Borsa
Text Mic Text Mediu Text Mare   Imprimare Text   Sitemap
Clear
Clear
Publicat in 19.07.2021
Compartiment CPU

Compartiment CPU

Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Recuperare Borsa, situat pe str. Floare de Colt nr.1, a fost înfiintat la data de 15.05.2001, în cadrul Programului de Reabilitare a Asistentei Medicale de Urgentă din România si este desemnat să asigure urgentele pe raza orasului Borsa si din împrejurimi.
În anul 2016,în urma analizei efectuate de către reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgentă si ai Ministerului Sănătătii din cadrul Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic (CIMST),   s-a decis preluarea spre finantare de la bugetul de stat a CPU Borsa.

În anul 2016, în urma analizei efectuate de către reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgentă si ai Ministerului Sănătătii din cadrul Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic (CIMST), s-a decis preluarea spre finantare de la bugetul de stat a CPU Borsa.

Începând cu anul 2017 CPU este parte a proiectului "Îmbunătătirea accesului populatiei din Regiunea Nord sageataVest la serviciile medicale de urgentă, prin dotarea cu aparatură de înaltă performantă."

Structura/Dotari


CPU functionează din anul 2001, într-un spatiu generos, compartimentat în următoarele spatii functionale comform Ordinului nr. 1706/2007, privind conducerea si organizarea unitătilor si compartimentelor de primire a urgentelor: spatiul primire triaj cu registratura, sala resuscitare, salon evaluare si tratament imediat, salon cazuri usoare, sala mici interventii chirurgicale, sala gips, spatiu pentru urgentele pediatrice, sala de asteptare, spatiu igienizare pacienti, magazie pentru materiale tehnico-sanitare, spatii administrative, camera de garda, spatiu asistenti.

Suportul financiar al CPU este asigurat în întregime de către Spitalul de Recuperare Borsa, acesta asigurând medicatia, materialele sanitare, echipamentele medicale, examinările paraclinice, examinările de laborator, mentenantă pentru aparatura medicală si salarizarea personalului.

Începând cu anul 2017, prin programul de reabilitare a UPU/CPU în parteneriat cu Banca Mondiala, CPU Borsa a fost dotat cu o parte din aparatura necesară: l targă resuscitare, 3 tărgi radiotransparente pentru transport si examinare pacienti, 4 cărucioare transport pacienti, 1 defibrilator/monitor, 2 monitoare functii vitale, 2 aspiratoare chirurgicale, 1 sistem de încălzire cu aer cald pentru pacienti, 2 cărucioare pentru instrumente si medicatie, 2 seringi automate (injectomate), 2 seturi laringoscop cu lame, 3 seturi de resuscitare (baloane si măsti pentru ventilatie), l targă radiotransparentă pentru coloană, 1 targă lopată, 1 atelă de tractiune, centuri pelviene, gulere cervicale.
O parte din echipamentele cu care functionează CPU sunt obtinute din donatii / sponsorizări: Spitalul Clinic de Urgentă Copii Cluj-Napoca -7 buc. Pat radiotransparent hidraulic pentru transport si examinare; Asociatia „Sănătate Stil de Viată"-1 Cărucior pentru instrumente si medicatie,1 Geanta de prim ajutor.

Activitatea COMPARTIMENTULUI


Adresabilitatea pacientilor către compartimentul nostru este în continuă crestere, în anul 2018 au fost 12.613 prezentări.

În cadrul CPU Borsa se asigură îngrijiri medicale tuturor pacientilor, indiferent de vârstă sau categorie socială, care se adresează prin intermediul ambulantei sau mijloacelor proprii. Atunci când va adresati compartimentului nostru de urgentă, există un medic de gardă (medici de urgentă, medici cu atestat în urgentă, medici ATI, medici de medicină de familie acreditati de către Ministerul Sănătătii), asistenti medicali si personal auxiliar antrenati în domeniul urgentelor, care vă vor ajuta în cel mai scurt timp posibil, conform codului de triaj.

În functie de nivelul de urgentă în care ati fost încadrat timpul de asteptare poate varia de la 0 până la 240 minute, conform Protocolului National de Triaj:
sageataResuscitare sageata0 minute
sageataCritic sageatamaxim 15 minute
sageataUrgent sageatamaxim 60 minute
sageataNon-urgent sageatamaxim 120 minute
sageataConsult sageatamaxim 240 minute

Dacă starea dumneavoastră nu este gravă, vă puteti adresa si altor unităti medicale (cabinete de medicină de familie sau ambulatorii de specialitate). Dacă medicii din aceste unităti vor considera că starea dumneavoastră este o urgentă, vor lua legătura cu compartimentul nostru si vă vor transfera la noi.

Documente necesare pentru prezentarea la compartimentul de primire urgentă:
sageatacartea de identitate / certificatul de nastere
sageatacardul de sănătate
sageatadocumente medicale anterioare

COMPARTIMENTUL PRIMIRE URGENTE (CPU)
1) DR. COORDONATOR sageataDRIRA SLIM
2) DR. SĂRĂSOAN REMUS  IOAN

MEDICI CU CONTRACT DE GĂRZI
1) DR. BALKO ZOLTAN sageataMEDIC SPECIALIST MEDICINĂ DE URGENTĂ
2) DR. COMAN MARA MARIA sageataMEDIC SPECIALIST MEDICINĂ DE FAMILIE
3) DR. CUCEREAN GALINA sageataMEDIC SPECIALIST MEDICINĂ DE FAMILIE
4) DR. MITROFAN DANIELA sageataMEDIC PRIMAR MEDICINĂ DE URGENTĂ
5) DR. NĂSTAS ALIONA sageataMEDIC SPECIALIST MEDICINĂ DE FAMILIE

ASISTENTI ÎN COMPARTIMENTUL PRIMIRE URGENTE (C.P.U.)
1) AS. MED. SEF. VLAD L. MARIA
2) AS. MED. BORA GHEORGHE
3) AS. MED. BORHA MARIA
4) AS. MED. BORODI IOAN OCTAVIAN
5) AS. MED. DANCI GRIGORE
6) AS. MED. DER ATTILA REMUS
7) AS. MED. DER MARIANA
8) AS. MED. GRAD ILEANA
9) AS. MED. IUSCU VASILE
10) AS. MED. MIHALI MONICA
11) AS. MED. MIHALI SAVA
12) AS. MED. MIHALCA ILEANA
13) AS. MED. POP ANISOARA
14) AS. MED. TIMIS ILEANA MARIANA
15) AS. MED. URDAS GHEORGHE
16) AS. MED. VLAD P. MARIA
17) REGISTRATOR MEDICAL TIMIS FELICIAClear
Clear Clear
Casa de Asigurări de Sănătate MaramureşDirecţia de Sănătate Publică MaramureşMinisterul SănătăţiiGDPR

© 2007-2023 Spitalul de Recuperare Borşa | str. Floare de Colţ, nr. 1, Borşa, Maramureş | 0262 342120 | 0262 343169

Aceasta pagina a fost vizitata de 2.993 ori, iar acest website de 978.051 ori. Avem un vizitator on-line.

King Systems® King Systems | Web Design | Web Development | Web Hosting | Logo Design
Clear Clear